SERVICII

01

Art Terapie

Ce presupune Art Terapia

Arta poate vindeca diferite stări patologice. Această idee este foarte veche și a fost aplicată încă din antichitate. Personalități ale acelor timpuri cum ar fi Platon, Aristotel, Plutarh, Pitagora recomandau în scop terapeutic contemplarea operelor de artă.

În China și Japonia virtuțile artei erau folosite pentru a trata stări pshilogice precare. Această terapie stimula însanatoșirea. Pacienților li se recomandă pentru vindecarea stărilor fizice și în special psihice să picteze, să deseneze în natură.

Art-terapia are o largă aplicabilitate, fiind folosita în principal pentru reabilitarea, stimulatrea şi dezvoltarea copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi (fizice şi mentale), dar şi pentru dezvoltarea personală şi în educaţie, respectiv în prevenire.

Arta, oricare ar fi tehnica folosită pentru expresia artistică, nu poate fi separată de emoţii. Vorbind despre nivelul emoţional al omului, aducem în discuţie terapia. La nivelul emoţional al creatorului artist găsim aceleaşi ingrediente necesare unei psihoterapii. Fiecare individ are propriile percepţii şi propriile emoţii, cu propriile influenţe culturale. Senzaţiile îşi au originea în contextul condiţiei noastre social-culturale. Aşezate într-un cadru relaţional, acestea devin rezultatul proiecţiilor. La acest moment terapia prin artă devine esenţială, pentru că ea permite trăirea unor emoţii pozitive şi valorizatoare şi duce la echilibrarea ciclului firesc contracţie – expansiune, propriu fiinţei umane.

DE CE ART TERAPIE

LA ÎNDEMANA ORICUI

RELAXARE

STÂRNEȘTE CREATIVITATEA

PROVOACĂ O STARE DE BINE

"Sunt total pe lângă când vine vorba de desen, însă soția mea a insistat să încerc acest tip de consiliere psihologică. A fost revelator pentru mine! Nu am crezut niciodată că traumele se pot vedea prin simple linii. Felicitări Maria! Ne vedem la următoarea consiliere!"
Tudor N.
02

CONSILIERE PENTRU DEZVOLTARE PERSONALĂ

Consilierul pentru dezvoltare personală este un specialist care lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, care au nevoie să exploreze sau să depăşească diverse stări sau situaţii cu care se confruntă în evoluţia personală şi profesională, valorificând şi dezvoltând resursele şi potenţialul propriu.

Consilierul stimulează identificarea şi alegerea soluţiei optime de către fiecare client pentru sine însuşi, pentru diminuarea nivelului de stres, înlăturarea confuziei, tensiunilor acumulate şi a blocajelor temporare induse în evoluţia personală pe unul sau mai multe planuri.

Așadar, consilierul pentru dezvoltare personală facilitează accesul indivizilor la resursele interioare proprii, dezvoltă talentele şi potenţialul uman, îmbunătăţeşte calitatea vieţii personale şi profesionale a celor interesaţi să progreseze în plan individual sau colectiv şi contribuie la realizarea obiectivelor şi aspiraţiilor acestora.

DE CE CONSILIERE

DIALOGĂM

ÎNȚELEGEM DIRECȚIA

CONCEPEM O STRATEGIE

NE BUCURĂM DE REZULTATE

"Daca pot să o definesc pe Maria într-un cuvânt, ar fi "empatie", "experiență", "profesionalism". După cum se vede, nu ai cum doar un singur cuvânt. Maria este una dintre cele mai serioase și muncitoare persoane pe care le-am întâlnit. Este de un tact profesional incredibil."
Alexandru V.

ALEGE CEEA CE ȚI SE POTRIVEȘTE